Voer een zoekterm in om op deze site te zoeken

Andere vergunningen en ontheffingen

Asbest

Asbest mag u niet zelf verwijderen. U heeft toestemming nodig van de gemeente.

Barbecueën in de openbare ruimte

Barbecueën in parken en op openbare velden

Betoging of demonstratie organiseren

U mag een betoging, demonstratie of manifestatie organiseren. Het moet gaan om een vreedzame bijeenkomst in de openbare ruimte.

Bodeminformatie

Soms kan een bodemonderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Carbidschieten en Vreugdevuren stoken

Carbid schieten mag alleen met een ontheffing op 31 december vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur. Er is een ontheffing van de Zondagswet nodig.

Collectevergunning

Wilt u collecteren in de gemeente Leeuwarden? Dan heeft u wellicht een vergunning nodig.

Eigen bank in de openbare ruimte

Spelregels voor het plaatsen of verplaatsen van een bankje plaatsen in de openbare ruimte.

Gebruik openbare ruimte

Als u gebruik wilt maken van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een bouwkraan, container of reclamebord.

Ontheffing voor geluidshinder

Een ontheffing voor geluid bij bouwwerkzaamheden, sloopwerkzaamheden, feestjes binnen een bedrijf of muziek op een terras.

Geocaching

Geocaching is een spel in de buitenlucht. Met een gps-ontvanger of telefoon zoeken deelnemers een ‘cache’.

Geveltuinen, boomspiegels, plantenbakken en het adopteren van groen

Spelregels voor het aanleggen van een geveltuin, boomspiegel of het plaatsen van een plantenbak.

Leegstaande woonruimte verhuren

Staat uw woning te koop en leeg? De woning mag tijdelijk verhuurt worden volgens de Leegstandwet.

Ligplaatsvergunning

Een ligplaatsvergunning of omgevingsvergunning aanvragen, als u voor langere tijd een woonschip of woonark in openbaar water in Leeuwarden wilt aanleggen.

Loterij organiseren

U heeft een vergunning nodig voor het organiseren van een loterij waarbij prijzen worden uitgereikt.

Optreden straatartiest

Straatartiesten die willen optreden moeten zich aan een aantal regels houden.

Standplaatsvergunning

U heeft een vergunning nodig voor het te koop aanbieden van goederen of diensten, of een promotieactie vanaf een vaste standplaats.

Vergunning of bouwdossier inzien

Een vergunning, dossier en/of tekeningen inzien op het gemeentehuis.

Bingo organiseren

Meer informatie over het organiseren van een bingo (klein kansspel).

Winkeltijden in Leeuwarden

Een ontheffing om uw winkel één keer langer open te houden, dan is toegestaan.
arrow-linkcalendarcaret-downclosecontrastfacebookAanmeldenActueelAfvalAfvalcontainerAfvalcontainerpasAfval GFTAfvalkalenderAfval ophalenAfval scheidenAgendaAirborneAttentieAutoBedrijventerreinBegraafplaatsBegrotingBelastingenBetaaldatums uitkeringBevolkingBevrijdingBezwaar en beroepBijstandsuitkeringBladeren opruimenBouwen en verbouwenBouwprojectenBrandgevaarBriefBuitengebiedBurgemeesterChatComputerComputerregelingContact gemeenteDocumentenDuurzaamheidEconomie werk en inkomenEikenprocessieElektrisch ladenElektrisch rijdenEnergietransitieEvenementenF1FietsGeboorteGebruiker centraalGebruiker ingelogdGebruikersvraagGeluidGemeenteraadGeniva locatieGezichtGladheidGrafiekGrofvuilHerdenkingHondenbelastingHoogbouwHorecaHorecavergunningenHuisHuis en omgevingHulp huishoudenHulpmiddelen vindenID-kaartIn en om uw huisInformatieInformatie en betalenInkomenInspraakJeugdKennisKerstbomenKind en familieKlachtKoningsdagKopen en hurenKopen en verkopenLeerlingenvervoerLet opLiefdadigheidLocatieManegeMeeuwenoverlastMeldingMelding omgevallen boomMelding openbare ruimteMelding straatverlichtingMobiliteitMonitor agrofoodMonitor duurzaamheidMonitor sociaalMonitor virusMonitor woningmarktNatuurlandschapNieuwsbriefOmgevingOmgevingsvergunningOnderhoudOndernemenOnderscheidingenOnderwijsOntheffing milieuzoneOpeningstijdenOpeningstijden winkelsOver de gemeenteOver de stadOverlijdenParkeerkostenParkeerplattegrondParkeervergunningParkeervoorziening gehandicaptenParkerenParkeren bedrijvenParticipatie campagneParticipatie checklistParticipatie likeParticipatie pitchParticipatie planParticipatie uitvoeringPaspoortPaspoort BelgiëPaspoort ID-kaart gecombineerdPaspoort ID-kaart gecombineerd BelgiëPrijskaartjeRaad en collegeReclameRecreatieRegeling laag inkomenRijbewijsSchoolkostenregelingSinterklaasSociaal zorg en welzijnSportSport culturele activiteitSportkleding muziekinstrumentenStation sneltreinStation stoptreinStookverbodStrandSubsidieTemperatuur meldingToegankelijkheidTrouwen en geregistreerd partnerschapTuinbouwUittrekselUw gemeenteUw wijkVacaturesVaccinatieVeerbootVeilige wijkVergaderenVergoeding energiekostenVergunning algemeenVerhuizenVerkiezingenVervoersvoorzieningVirusVlagVluchtelingen opvangVoedingVrijwilligerswerkVuurwerkWandelenWerkzaamhedenWijkteamWinkelenWinkelwagenWMOWoning zoekenWOZ-waardeZoekenZwemabonnementZwemmenhamburgerHuisinstagram-squareinstagramlinkedin-squarelinkedinminmutepauseplayplusresetZoekensizespeakertwitter