Inhoudsopgave:

Rolstoel voor een korte of lange tijd

Rolstoel voor een korte tijd

Heeft u af en toe een rolstoel nodig voor bijvoorbeeld een dagje weg? Heeft u de rolstoel korter dan 6 maanden nodig? Bijvoorbeeld omdat u moet herstellen van een beenbreuk. Dan kunt u deze lenen bij een thuiszorgwinkel.

Rolstoel voor een lange tijd

Kunt u zich vanwege een ziekte of handicap niet meer zelf verplaatsen in en om uw woning? Heeft u iedere dag een rolstoel nodig? Heeft u de rolstoel langer dan 6 maanden nodig? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een rolstoel.

Heeft u een rolstoel nodig?

Rolstoel af en toe nodig of voor een korte tijd (korter dan 6 maanden)?

Leen een rolstoel bij een thuiszorgwinkel.

Woont u in een zorginstelling?

Woont u in bijvoorbeeld een verpleeghuis of instelling voor gehandicaptenzorg? Betaalt u hiervoor geen woonkosten zoals huur, gas, water, elektrisch? Vraag een rolstoel aan bij het Zorgkantoor Friesland.

Rolstoel nodig voor werk of onderwijs?

Heeft u een rolstoel nodig om uw werk goed te kunnen doen of onderwijs te kunnen volgen? Vraag een rolstoel aan bij het UWV.

Rolstoel nodig voor andere situaties?

Dan kunt u mogelijk een rolstoel krijgen vanuit de Wmo. Geef hiervoor een melding door aan de gemeente Leeuwarden.

Hoe geef ik een melding door aan de gemeente Leeuwarden?

Wanneer hoor ik meer?

Binnen 6 weken wordt u gebeld door een medewerker van de gemeente Leeuwarden. De gemeente wil eerst graag meer weten over uw situatie. Dit kan door een telefonisch gesprek of een gesprek bij u thuis.

 

Samen met u wordt gekeken naar uw situatie en welke oplossingen er zijn. Daarna bepaalt de gemeente of u in aanmerking komt voor een voorziening vanuit de Wmo (bijvoorbeeld een rolstoel). Voor een voorziening vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage.

 

Na het gesprek ontvangt u binnen 2 weken een antwoord. Soms zijn er erg veel aanvragen voor een voorziening vanuit de Wmo. Dan kan het iets langer duren. De gemeente Leeuwarden laat u dit dan weten.

Andere mogelijke oplossingen

Meer informatie over de Wmo vindt u op pagina Wmo. Bijvoorbeeld informatie over:

Heeft u andere vragen?

Neem contact op met de gemeente Leeuwarden.