Inhoudsopgave:

Rolstoel voor een korte of lange tijd

Rolstoel voor een korte tijd

Heeft u af en toe een rolstoel nodig voor bijvoorbeeld een dagje weg? Heeft u de rolstoel korter dan 6 maanden nodig? Bijvoorbeeld omdat u moet herstellen van een beenbreuk. Dan kunt u deze lenen bij een thuiszorgwinkel.

Rolstoel voor een lange tijd

Kunt u zich vanwege een ziekte of handicap niet meer zelf verplaatsen in en om uw woning? Heeft u iedere dag een rolstoel nodig? Heeft u de rolstoel langer dan 6 maanden nodig? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een rolstoel.

Heeft u een rolstoel nodig?

Rolstoel af en toe nodig of voor een korte tijd (korter dan 6 maanden)?

Leen een rolstoel bij een thuiszorgwinkel.

Woont u in een zorginstelling?

Woont u in bijvoorbeeld een verpleeghuis of instelling voor gehandicaptenzorg? Betaalt u hiervoor geen woonkosten zoals huur, gas, water, elektrisch? Vraag een rolstoel aan bij het Zorgkantoor Friesland.

Rolstoel nodig voor werk of onderwijs?

Heeft u een rolstoel nodig om uw werk goed te kunnen doen of onderwijs te kunnen volgen? Vraag een rolstoel aan bij het UWV.

Rolstoel nodig voor andere situaties?

Dan kunt u mogelijk een rolstoel krijgen vanuit de Wmo. Geef hiervoor een melding door aan de gemeente Leeuwarden.

Hoe geef ik een melding door?

Geef uw melding digitaal door (u heeft DigiD nodig). Kunt of wilt u niet digitaal doorgeven? Download het Meldingsformulier Wmo en vul in. Stuur het formulier op naar de gemeente Leeuwarden. U mag het ook inleveren op het gemeentehuis.

Hoe gaat het verder?

Een medewerker van de gemeente belt u binnen 6 weken na ontvangst van uw melding. De medewerker wil eerst graag meer weten over uw situatie. Dit kan met een telefonisch gesprek of een gesprek bij u thuis. Samen wordt naar een oplossing gezocht. De gemeente laat u binnen 2 weken na het gesprek weten of u een rolstoel krijgt. Voor een voorziening vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage.

 

Als er veel meldingen tegelijk zijn, kan het iets langer duren. Dat laat de gemeente u dan weten.

Andere mogelijke oplossingen

Meer informatie over de Wmo vindt u op pagina Wmo. Bijvoorbeeld informatie over:

Heeft u andere vragen?

Neem contact op met de gemeente Leeuwarden.