Inhoudsopgave:

Waarom is deze brief verstuurd?

Als EU-inwoner mag u zelf bepalen in welk EU-land u stemt voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Dit kan in Nederland zijn, of in het EU-land waar u de nationaliteit van heeft. Als u wilt stemmen in de gemeente waarin u woont, dan moet u zich hiervoor registreren bij de gemeente.

Geen brief ontvangen?

Als u ook de Nederlandse nationaliteit heeft, dan ontvangt u geen brief. U ontvangt dan automatisch een stempas. Een stempas is een bewijs om te mogen stemmen.

Registreren als kiezer in Nederland

Als u wilt stemmen in Nederland, dan moet u zich hiervoor bij de gemeente registreren voor 23 april. Heeft u (ook) de Nederlandse nationaliteit? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt automatisch een stempas.

Mondeling registreren

Kom voor 23 april langs op het gemeentehuis. U kunt het formulier Model Y-32 downloaden, printen en invullen. Neem een geldig identiteitsbewijs mee.

Schriftelijk registreren

Vul het formulier Model Y-32 in. Het ingevulde en ondertekende formulier moet samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs op zijn laatst 23 april ontvangen zijn door de gemeente Leeuwarden.

  • Stuur het formulier via e-mail naar verkiezingen@leeuwarden.nl.
  • Of stuur het formulier op naar Gemeente Leeuwarden, afdeling Burgerzaken/Verkiezingen, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

Registreren als kiezer in ander EU-land

Als u wilt stemmen in het EU-land waar u vandaan komt, dan hoeft u zicht niet te registreren bij gemeente Leeuwarden. U kunt dan contact opnemen met het consulaat in Nederland van het land waar u vandaan komt.

Vragen?

Voor vragen neem contact op met de gemeente Leeuwarden. Of stuur een e-mail naar verkiezingen@leeuwarden.nl.