Inhoudsopgave:

Project Autoluwe binnenstad

De gemeenteraad is op 24 januari akkoord gegaan met het project autoluwe binnenstad (omgeving Eewal en Gouverneursplein). Het project is één van de onderdelen van het Uitvoeringsprogramma Binnenstad. Daarmee is ook het geld wat nodig is voor het kopen van camera’s en het vergroenen van de buurt beschikbaar gesteld.

Camera's in autoluw gebied

In het autoluwe gebied in de binnenstad komen camera’s te hangen. Zodra die in gebruik zijn, stoppen de verkeersregelaars met hun werkzaamheden. De camera’s registreren het verkeer (voertuigen met een motor) dat het autoluwe gebied inrijdt via de Monnikemuurstraat, Wortelhaven, Minnemastraat, Grote Hoogstraat en Grote Kerkstraat. De camera’s worden aanbesteed en als alles volgens plan verloopt, worden ze nog dit jaar geplaatst.

Meer groen

De Wortelhaven, Eewal en het Gouverneursplein krijgen meer groen. Eind vorig jaar is een schetsontwerp aan de omgeving gepresenteerd. Dat ontwerp wordt nu verder uitgewerkt. Ook wordt de komende periode bekeken hoe de planning van deze werkzaamheden eruit komt te zien.

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Met de digitale nieuwsbrief houden wij u onder andere op de hoogte van de besprekingen in de gemeenteraad en nodigen wij u uit voor bijeenkomsten.

Heeft u vragen?

Stuur dan een e-mail naar binnenstad@leeuwarden.nl.