Inhoudsopgave:

Atelier Stadsbouwmeester, wat is dat?

De stadsbouwmeester is geen persoon. Het Atelier Stadsbouwmeester is de plek waar we de komende tijd kennis uitwisselen, meedenken en elkaar inspireren. We maken kansen en mogelijkheden zichtbaar en bespreken deze met elkaar. We organiseren regelmatig activiteiten, zoals excursies, debatten en we nodigen inspirerende sprekers uit.

Open Huis op 23 en 24 juni 2023, denk en doe met ons mee!

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 was er een Open Huis in de Stadsschouwburg De Harmonie. U kon komen kijken en meedenken over de toekomst van de stad Leeuwarden, de omliggende dorpen en het landschap.

Wat was er allemaal te doen tijdens het Open Huis?

Interactieve toekomst van Leeuwarden – door Loes Oudenaarde

De stedenbouwkundig supervisor van de gemeente, Loes Oudenaarde, heeft een interactief toekomstperspectief gemaakt met beelden van de mogelijke toekomst van de gemeente Leeuwarden. Kom langs en reageer. Wat moet absoluut op de agenda? Geef het mee!

Schets, teken en knutsel de toekomst zelf en maak kans op een lunch in Atelier Stadsbouwmeester!

Jong en oud kunnen op grote vellen papier van 1 bij 1 meter zelf de toekomst van gemeente Leeuwarden tekenen of knutselen. Wat vindt u belangrijk in uw eigen leefomgeving? Hoe wilt u wonen en leven? Hoe moet uw omgeving aangepast worden aan het veranderende klimaat? Waar moet ruimte komen voor bomen, water en waar voor wonen? Teken het, knutsel het en schets het onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje limonade.

Maak een foto van uw toekomstplan en stuur deze naar Atelier Stadsbouwmeester. Uit alle inzendingen kiezen we een aantal personen die we uitnodigen voor een lunch met wethouder Hein de Haan en stedenbouwkundig supervisor Loes Oudenaarde. Tijdens de lunch kunt u meedenken over de toekomst van de gemeente.

Bekijk de 10 maquettes van het Ministerie van Maak!

Een van de pijlers van het Atelier is om elkaar te inspireren: in samenwerking met het Ministerie van Maak! zijn er ook 10 maquettes te zien van verschillende ontwerpbureaus die ideeën presenteren hoe je in de drie noordelijke provincies 10 x 10.000 woningen kunt bouwen op een toekomstbestendige manier.

Verbeeldingskracht bij Ministerie van Maak!

101 maquettes met goeie ideeën voor Nederland trekken het land in! Maak contact met de verbeeldingskracht en ideeën van ontwerpend Nederland!

Na een succesvolle Open Call en tentoonstelling van het Ministerie van Maak! een initiatief van ZUS, MANN en IABR, leggen we ons toe op het verder brengen van ontwerp naar realisatie. De deeltentoonstelling Nederland-Noord in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden bevat alle ontwerpen uit de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Van de in totaal 101 ontwerpen zullen er 10 maquettes te zien zijn van; Team Noord, Vakwerk, Gear, Ootmoed, Faro Architecten, Studioos, Team Paul de Vroom + Sputnik, Studio Acte, La-di-da en GrownDownTown.

Het Ministerie van Maak! is een zelfverklaard inter-ministerie en bestaat uit 101 ontwerpbureaus, onderzoekers en experts verspreid over heel Nederland.

Wat gebeurt er de komende tijd nog meer?

Tentoonstelling tot en met 14 juli

De maquettes van het Ministerie van Maak en het interactieve toekomstperspectief van stedenbouwkundig supervisor Loes Oudenaarde waren tot en met 14 juli te bekijken tijdens de tentoonstelling van Atelier Stadsbouwmeester in Stadsschouwburg De harmonie. Iedereen kon deze tentoonstelling gratis bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Mobiliteitscafé dinsdag 27 juni

Gemeente Leeuwarden organiseerde tijdens het Atelier Stadsbouwmeester een Mobiliteitscafé over de toekomst van verkeer en vervoer in de gemeente. De gemeente maakt dit jaar namelijk een nieuw beleidskader mobiliteit. In dit plan staat hoe we de komende jaren om willen gaan met verkeer en vervoer in onze gemeente en wat daar allemaal bij komt kijken. Meer weten? Ga naar de pagina mobiliteit.

Blijf op de hoogte!