Inhoudsopgave:

De eerste 5 projecten

Informatie over wat er per project gaat gebeuren, vindt u op onderstaande pagina’s per project. Ook vindt u daar informatie hoe u mee kunt denken, of hoe u door kunt geven wat voor u belangrijk is.

De gemeente betrekt ook de omgeving

Wij houden u op de hoogte via een nieuwsbrief, of via de informatie op 1 van bovenstaande pagina’s per project.

Wat gaat u merken?

De gemeente Leeuwarden wil sterker maken wat de binnenstad uniek maakt. Dat zijn de monumentale omgeving, het water, onze meertalige en Friese identiteit en de menselijke maat van Leeuwarden. Voetgangers en fietsers komen vaker op één te staan. Meer straten worden autoluw ingericht, terwijl de vele parkeergarages de binnenstad per auto prima bereikbaar houden. Dat geeft ruimte voor een aantrekkelijke, groene omgeving die klimaatbestendig is. Ook de grachten worden aantrekkelijker, bijvoorbeeld met steigers en trappen. Meer informatie vindt u in het Uitvoeringsprogramma Binnenstad (PDF, 7.52 MB).

Samenvatting van alle plannen

Een samenvatting van alle plannen in het Programma Binnenstad vindt u in het document Investeren in de Binnenstad 2023-2023.

Meer kansen voor ondernemers

De samenleving verandert. Veel aankopen gebeuren nu online. Om het voor bezoekers en toeristen de moeite waard te maken om Leeuwarden te bezoeken en hier te komen winkelen, is beleving nodig. Een goede verblijfskwaliteit staat daarom voorop. Ondernemers, bewoners en bezoekers profiteren daarvan.

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Met de digitale nieuwsbrief houden wij u onder andere op de hoogte van de besprekingen in de gemeenteraad en nodigen wij u uit voor bijeenkomsten.

Heeft u vragen?

Stuur dan een e-mail naar binnenstad@leeuwarden.nl