Inhoudsopgave:

Inkopen van ondersteuning

In onze PGB informatiefolder kunt u meer lezen over de voorwaarden en regels voor het inkopen van ondersteuning met een PGB. De 10 punten PGB vaardigheid helpen u om na te gaan of het zelf inkopen van de ondersteuning met een PGB bij u past. Het PGB budgetplan is het plan dat u invult als u in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de Wmo of Jeugdwet en u daadwerkelijk ondersteuning via een PGB wilt inkopen.

Niet zelf uw PGB beheren?

De persoon die voor u het PGB gaat beheren noemen we uw vertegenwoordiger. Dit kan een wettelijk vertegenwoordiger of een vertegenwoordiger zijn die door u is gemachtigd. Met het machtigingsformulier vertegenwoordiger machtigt u een vertegenwoordiger om de rol van budgetbeheerder uit te voeren én is uw vertegenwoordiger het hiermee eens. Een budgetbeheerder is iemand die namens u uw geldzaken regelt. Vul het formulier in en stuur het samen met uw PGB budgetplan naar uw contactpersoon.

Meer informatie?

Voor meer informatie over ondersteuning vanuit de Wmo, ga langs bij de Buurt- of dorpskamer bij u in de buurt. Of neem contact op met de gemeente Leeuwarden.

Meer informatie over de Wmo vindt u op pagina Wmo.