Inhoudsopgave:

Waar zijn WhatsApp groepen actief

Via de website van WhatsApp Buurtpreventie kunt u nagaan of er bij u in de buurt al een WhatsApp groep actief is. Mocht er nog geen WhatsApp groep actief zijn, dan is het mogelijk dat u hiervoor het initiatief wilt nemen. In het document WhatsAppgroep (PDF, 914.03 KB vindt u alle informatie. Voor alle technische vragen verwijzen wij u naar de website van WhatsApp.

WhatsApp buurtpreventie borden

In bepaalde wijken zijn er in de openbare ruimte WhatsApp buurtpreventie borden opgehangen. Wilt u dit ook? Neem dan contact op met het wijkpanel, zodat zij deze verzoeken kunnen bundelen. U dient een verzoek in via het e-mailadres: gemeente@leeuwarden.nl.

Het verzoek moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het verzoek wordt ingediend voor de hele wijk.
  • Bij het verzoek wordt een kaart van de wijk aangeleverd waarop de borden zijn ingetekend.
  • De borden bij de invalswegen van de wijk staan ingetekend.
  • Op de borden wordt aangegeven waar men zich kan aanmelden voor de WhatsApp groep.
  • Als de WhatsApp buurtpreventie borden zelf betaald worden.

Bestellen en het plaatsen van de WhatsApp borden

Als u aan de voorwaarden voldoet, geeft de gemeente een prijsopgave. Als u hiermee akkoord gaat, dan bestelt de gemeente de borden zodat er zoveel als mogelijk dezelfde borden worden gebruikt. De bekendheid van WhatsApp groepen wordt op deze manier vergroot. De gemeente neemt contact met u op om de borden op een bepaald moment te plaatsen en stuurt u vervolgens de factuur toe die u moet betalen.