Inhoudsopgave:

Hoe werkt het?

Via dit fonds vergoedt de gemeente kosten voor contributie, lidmaatschap en/of benodigd materiaal voor volwassenen die moeilijk rond kunnen komen. Hiermee willen we alle volwassenen de kans geven mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Het gaat om inwoners met een laag inkomen. Zie ook bij het kopje ‘Voorwaarden vergoeding’ op deze pagina.

Tussenpersoon

Iedere inwoner van de gemeente Leeuwarden die in aanmerking wil komen voor een vergoeding via het fonds, kan contact opnemen met een tussenpersoon (intermediair). Via de website van Volwassenenfonds Sport & Cultuur is te zien welke intermediairs u in de gemeente Leeuwarden kunt benaderen. Dit kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach of sociaal werker zijn. U kunt zelf iemand uitkiezen.

Aanmelding en betaling

Stappenplan

  1. De intermediair bespreekt met u uw financiële situatie.
  2. Dient de aanvraag in bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
  3. Het fonds neemt contact op met de sport- of cultuurvereniging.
  4. Het fonds verzorgt uw aanmelding en de betaling van uw contributie of lidmaatschap.

Zo kunt u zonder zorgen deelnemen aan sport en/of cultuur. Andere deelnemers weten niet dat u gebruik maakt van dit fonds.

Video

Om te weten hoe u gebruik kunt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunt u ook de video bekijken.

Hoe hoog is de vergoeding?

U kunt maximaal € 300,- per jaar ontvangen. Eventuele extra kosten moet u zelf betalen.

Voorwaarden vergoeding

Als uw inkomen lager is dan de bedragen in de tabel, komt u in aanmerking voor een vergoeding via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit zijn bedragen nadat de belasting eraf gehaald is en zonder vakantiegeld.

Is uw inkomen hoger, maar heeft u moeite met rondkomen, neem dan contact op met één van de intermediairs. Misschien komt u toch in aanmerking voor het fonds.

Leeftijd/situatie Alleenstaande (ouder) Getrouwd/samenwonend
18 – 20 jaar thuiswonend € 368,26 per maand € 736,52 per maand
18 – 20 jaar uitwonend € 1.491,64 per maand € 2.130,90 per maand
21 tot AOW-leeftijd € 1.491,64 per maand € 2.130,90 per maand
AOW-leeftijd € 1.660,82 per maand € 2.253,38 per maand
Verblijf in inrichting € 520,19 per maand € 842,98 per maand

Regelingen voor jeugd en studenten

Jeugdfonds

Voor jeugd onder de 18 jaar werken we samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een aanvraag hiervoor werkt hetzelfde als bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hierdoor hopen we dat jongeren ook na het bereiken van de volwassen leeftijd, doorgaan met de activiteiten.

Studentensportpas

Voor studenten die willen sporten heeft de gemeente Leeuwarden een andere regeling. Inwoners van de gemeente die student zijn (MBO, HBO of WO) kunnen via een sportpas voor lagere kosten (maximaal € 95,- per jaar) deelnemen aan een breed aanbod aan sport.

Kijk voor meer informatie op de website van Leeuwarden Student Sport.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de spelregels in de gemeente Leeuwarden? Ga naar de website van Volwassenenfonds Sport & Cultuur.