Snel naar:

Over de gemeente Leeuwarden

Met ruim 123.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. De gemeente strekt zich uit van vlak achter de Waddendijk ten noorden van Stiens, via de monumentale Leeuwarder binnenstad en het watersportgebied rond Grou, tot het Nationaal Park de Alde Feanen.

Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. De Friese hoofdstad is een echte hofstad met een prachtig, historisch centrum, een schat aan rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen. In 2018 mocht Leeuwarden zich Culturele Hoofdstad van Europa noemen.

We zijn een energieke organisatie en geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de gemeente. Werken bij de gemeente Leeuwarden betekent een werkplek in hartje stad, een informele werksfeer en de kans om jezelf te ontwikkelen.

Openstaande vacatures

Op de website werken bij Leeuwarden vind je onze openstaande vacatures. De inzet is voor langere tijd. Doorgaans zes maanden of langer. De contractvorm zal binnen gemeente Leeuwarden óf bij onze payroll-partner Driessen zijn. De begeleiding van de vacatures loopt altijd via onze adviseurs van de afdeling Werving & Selectie.

Staat jouw ideale baan er nu niet tussen? Zorg dan dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures en meld je aan voor een Job Alert.

Tijdelijke vacatures

Voor de invulling van tijdelijke vacatures en opdrachten maken wij gebruik van een Inhuurdesk. De Inhuurdesk beheert alles op het gebied van extern personeel binnen de gemeente en geeft middels uitzenden, payroll, detachering of zzp’ers inhoud aan onze flexibele vraagstukken. Wil je als detacheerder of zzp’er in contact komen met de Inhuurdesk? Kijk voor meer informatie op de website van Inhuurdesk.

Stagelopen

Elk jaar biedt de gemeente Leeuwarden tientallen aantrekkelijke stageplaatsen aan. We kiezen er in de meeste gevallen voor om het contact te laten verlopen tussen de (vak)afdelingen bij ons en de scholingsinstanties in het noorden. Onze afdelingen hebben kennis van het vakgebied en kunnen bij de school of opleiding exact aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat wij zoeken. Ben je op zoek naar een stageplaats? Informeer dan eens op jouw opleiding. Als een afdeling ervoor kiest om los van de contacten toch een vacature te stellen, dan zal deze stageplaats, afstudeeropdracht of werkervaringsplaats op het online (vacature)netwerk van WerkenInFriesland worden geplaatst.

Overheidsvacatures Fryslân

Meer vacatures bij overheidsinstanties in onze provincie vind je op de website Werken in Friesland.

Naast vacatures dien het platform tevens als virtueel loopbaancentrum, met een aanbod in onder meer opleidingen, trainingen, projecten en informatie over bijvoorbeeld mediation en loopbaanadvies.