Inhoudsopgave:

Iets verloren. Is het ook gevonden?

Controleer of het is gevonden via website Verloren of Gevonden. Sommige gevonden voorwerpen staan niet op deze website. Het gaat dan bijvoorbeeld om losse sleutels, paraplu’s, handschoenen, sjaals of knuffels. Deze voorwerpen zijn lastig om heel precies te omschrijven. Ze kunnen van meer dan 1 persoon zijn.

Gevonden of verloren voorwerp melden

Geef dit door via website Verloren of Gevonden.

Gevonden voorwerp inleveren of ophalen

Dat kan bij de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) aan de Voltastraat 11 (achterkant) in Leeuwarden.

Telefoonnummer: 058-2131301
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.

Bewijs dat u de eigenaar bent

Met aankoopbonnen, foto’s, garantiebewijzen of specifieke kenmerken van het voorwerp bewijst u dat u de eigenaar bent. Als het voorwerp inderdaad van u is, neemt u het mee. Daarnaast moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Gevonden voorwerp thuis bewaren

Bewaar en onderhoud het dan goed. Als de persoon (die het voorwerp heeft verloren) zich meldt, ontvangen zij uw adres of telefoonnummer.

Fiets kwijt of gestolen

Controleer of uw fiets is gevonden via website Verloren of Gevonden.

Staat uw fiets er niet tussen?

Controleer de volgende dag dan nog een keer. Medewerkers proberen binnengekomen fietsen binnen 1 dag op deze website te zetten. Maar dit lukt niet altijd.

Weggehaalde of in beslag genomen fietsen

De AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) bewaart fietsen die de gemeente Leeuwarden heeft weggehaald. Dat gebeurt bijvoorbeeld met fietsen die van niemand lijken te zijn (weesfiets), fietswrakken en fietsen die verkeerd gestald zijn. Dit geldt ook voor fietsen die de Politie Friesland heeft gevonden of in beslag genomen.

Herkent u uw fiets?

Bewaar het AFAC-nummer dat bij de foto staat en neem contact op met de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) aan de Voltastraat 11 (achterkant) in Leeuwarden.
Telefoonnummer: 058-2131301
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.
Voor het ophalen van een weggehaalde fiets betaalt u € 25,00. U kunt zowel met pin als contant betalen. Alle binnengebrachte fietsen worden gecontroleerd op fietsdiefstal. Als een fiets gestolen is, hoeft u niet te betalen bij het ophalen.

Aangifte doen bij de Politie

Vindt u uw fiets niet bij de AFAC? Dan is uw fiets misschien gestolen. Doe dan aangifte bij de Politie.

Verloren voorwerp weer gevonden

Hebt u gemeld dat u iets kwijt bent en hebt u het inmiddels weer gevonden? Trek uw melding in via de link die u in de bevestigingse-mail hebt ontvangen. Of neem contact op met de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale). Telefoonnummer 058-2131301.