Inhoudsopgave:

Gevonden voorwerpen

Meld uw gevonden voorwerp

Gevonden voorwerpen bent u verplicht zo snel mogelijk te melden.
Beschrijf het voorwerp zo goed mogelijk zodat de eigenaar het kan herkennen.

Bewaart u het thuis? Dan moet u het goed bewaren en, indien nodig, ook zorgen voor het onderhoud.

Geeft u het voorwerp liever af, dan kan dat bij de AFAC, Voltastraat 11 (achterzijde) in Leeuwarden.
Telefoonnummer: 058-2131301
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.

AFAC plaatst het gevonden voorwerp op de landelijke website Verloren of gevonden. Uw persoonlijke gegevens worden niet vermeld.

Bewaart u het voorwerp thuis, dan wordt uw adres of telefoonnummer doorgegeven aan de verliezer. Dat gebeurt ook wanneer u aangeeft dat de verliezer u mag bedanken voor het vinden en melden van het gevonden voorwerp.

Verloren voorwerpen

Meld uw verloren voorwerp

U kunt zelf nagaan of uw verloren voorwerp al gevonden is. De AFAC plaatst direct alle meldingen op de landelijke website ‘Verloren of gevonden’.
Een aantal gevonden voorwerpen vindt u hier niet op terug. Denk aan losse sleutels, paraplu’s, handschoenen, sjaals of knuffels. Deze zijn niet uniek identificeerbaar.

Als er een voorwerp gevonden is dat overeenkomt met uw beschrijving kunt u het:

  • afhalen bij de AFAC:
    Voltastraat 11 (achterzijde) in Leeuwarden
    Telefoonnummer: 058-2131301
    Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.
  • of bij de vinder thuis.

Met aankoopbonnen, foto’s, garantiebewijzen of specifieke objectkenmerken kunt u eenvoudig aangeven dat u de rechtmatige eigenaar bent. Als het inderdaad om uw eigendom gaat kunt u het meenemen.

Verloren voorwerp weer gevonden

Hebt u gemeld dat u iets kwijt bent, maar hebt u het inmiddels weer gevonden? Neem contact op met de AFAC om uw melding ongedaan te maken:

Adres: Voltastraat 11 (achterzijde) in Leeuwarden
Telefoonnummer: 058-2131301
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.

Mijn fiets is weg

Fiets weg? Check eerst de AFAC

De AFAC slaat fietsen op die door de gemeente Leeuwarden zijn verwijderd (bv weesfietsen, fietswrakken en verkeerd gestalde fietsen). Dit geldt ook voor fietsen die door de Politie Friesland zijn gevonden of in beslag zijn genomen.

De zoekmachine presenteert foto’s van fietsen die aan de ingevulde kenmerken voldoen. De medewerkers van de AFAC proberen binnengekomen fietsen binnen 24 uur op deze website te plaatsen. Als uw fiets niet op de website staat, probeer het na een dag nog eens.

Als u uw fiets herkent, noteert u het AFAC-nummer wat bij de foto staat en neemt u contact op met de AFAC of u komt langs. Als u uw fiets komt ophalen dient u een geldig legitimatiebewijs, de passende fietssleutel(s) en indien mogelijk, het passende AFAC-nummer mee te nemen. De kosten voor het ophalen van een verwijderde fiets zijn € 25,00. Betalingen kunnen alleen met pin worden voldaan.

De fietsen worden volgens een wettelijk bepaalde periode bewaard. Alle binnengebrachte fietsen worden gecontroleerd op fietsdiefstal. Als een fiets gestolen blijkt te zijn, wordt de fiets kosteloos aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Als u uw fiets niet bij de AFAC aantreft, is deze wellicht gestolen. Het is erg belangrijk om altijd aangifte te doen van diefstal van uw fiets. Dat kan persoonlijk bij het politiebureau of digitaal. Zorg dat u bij de aangifte zoveel mogelijk gegevens van de fiets bij de hand hebt. Via de aangifte wordt uw fiets in een speciaal register van gestolen fietsen opgenomen. De AFAC controleert ook alle binnenkomende fietsen in dit systeem.

Adres AFAC:
Voltastraat 11 (achterzijde) in Leeuwarden
Telefoonnummer: 058-2131301
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.