Lion het stadhuis in de lente

Jan-Dirk van Ravesteijn

Jan Dirk van Ravesteijn

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Jan-Dirk van Ravesteijn stelt zich aan u voor.

Echte Leeuwarder

U leest Jan-Dirk van Ravesteijn. Verwekt en geboren in 1967 in het Drentse Zuidlaren. Maar ik voel me een echte Leeuwarder. In 1989 ben ik door de studie Vrijetijdswetenschappen hier terechtgekomen.

Theater

Ik heb wortel geschoten in deze mooie stad en heb ik er mijn theaterbedrijven gevestigd. Door dit werk sta ik vaak voor groepen te spelen en te zingen. Ik vind het heerlijk om mensen een goed gevoel te geven. Ik was dan ook heel opgetogen toen ik mezelf trouwambtenaar mocht noemen. Acteren, schrijven en zingen zijn mijn werk en passie. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in de historie van Leeuwarden. Dit heb ik gecombineerd. Regelmatig wandel ik als stadsgids ‘Us Heit’, of speel de bouwmeester van de Oldehove. Leeuwarden is inspirerend. Net als een huwelijk.

Vertrouwde omgeving

De inspiratie voor een huwelijksplechtigheid haal ik uit het verhaal van een aankomend echtpaar. Het liefst bezoek ik de mensen thuis in hun vertrouwde omgeving, want een plek met herinneringen vertelt veel. En als het gezellig is, kijk ik niet op de klok en doen we nog een bakje.

Mooi verhaal

Ik vind het geweldig om liefde om te zetten in tekst. In samenspraak maken we er een mooi verhaal van. Voor een lach of een brok in de keel, kort of lang. Het is hun dag en hun wensen vormen het uitgangspunt. Dat maakt dit werk voor mij heel afwisselend.

Onvergetelijke première

Na een gedegen voorbereiding speelt het paar de hoofdrol tijdens een onvergetelijke première. En hun publiek mag meedelen in dat geluk. Want een goed verhaal heeft liefde. Het is een eer in toga onderdeel te mogen zijn van het jawoord. Geen fictie, maar mooier dan de film. Als trouwambtenaar sta ik er als mezelf en speel ik geen rol. Maar het doel blijft hetzelfde: het maken van een onvergetelijk moment. Wie kan daar nou geen genoeg van krijgen? Ik niet.