Inhoudsopgave:

Waarom meedoen aan de valpreventiegroepstraining?

Blijf langer fit, zelfstandig thuis wonen én genieten van het leven met de valpreventiegroepstraining. Door mee te doen aan de training:

  • Kunt u de dagelijkse dingen langer blijven doen.
  • Verbetert u uw spierkracht en evenwicht.
  • Wandelt en beweegt u met meer zelfvertrouwen.
  • Leert u nieuwe mensen kennen.

De trainingen die door de gemeente vergoed worden:

  • In Balans: een groepstraining van 3 maanden, bestaande uit voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma. Er vindt 2 keer per week een bijeenkomst plaats.
  • Otago: een groepstraining van 3 maanden met evenwichtsoefeningen en een wandelschema.

Tijdens de training krijgt u onder andere informatie over gezonde voeding en oefeningen die u thuis kunt doen.

Uw valrisico meten

Wilt u weten wat uw risico is op vallen? Ga dan naar www.hoesterkstaik.nl. Op deze website van de Overheid kunt u online een aantal vragen beantwoorden. U krijgt direct de uitslag en het is volledig anoniem. U kunt ook aan uw fysiotherapeut vragen wat uw risico op vallen is. Of misschien bent u bij de apotheek geweest om dit te bespreken. De apotheken in onze gemeente kunnen u ook vragen of u uw risico op vallen wilt laten meten.

Locaties en aanmelden

De groepstrainingen worden aangeboden door een fysiotherapeut bij u in de buurt of door Amaryllis in een wijk- of dorpscentrum. Bent u geïnteresseerd in een valpreventiegroepstraining? Neem dan contact op met een deelnemende fysiotherapeut of Amaryllis voor een afspraak. U vindt alle gegevens op de kaart deelnemende fysiotherapeut of Amaryllis.