Inhoudsopgave:

Kunt u het bedrag in 1 keer betalen?

Maak het dan over op bankrekening NL78BNGH0285032771 van de gemeente Leeuwarden. Schrijf uw BSN en/of klantnummer bij ‘Omschrijving of Betalingskenmerk’.

Kunt u het bedrag niet in 1 keer terugbetalen?

Vraag een betalingsregeling aan. Vul hiervoor het ‘Inlichtingenformulier inzake debiteuren’ in. Wij onderzoeken met deze informatie hoeveel u per maand kunt terugbetalen.

Wat als u het bedrag niet terugbetaalt?

U ontvangt dan een aanmaning van ons. Mocht u binnen 14 dagen niet betalen en/of geen contact met ons opnemen, dan sturen wij u een dwangbevel. Met dit dwangbevel kunnen wij beslag leggen op uw inkomen. Aan het dwangbevel zijn kosten verbonden, deze betaalt u zelf. Neem dus op tijd contact met ons op voor het treffen van een regeling.

Betaalt u na ontvangst van een dwangbevel het bedrag niet terug?

Dan legt de gemeente beslag op uw inkomen. Een deel van uw inkomen gaat direct naar de gemeente. Beslag leggen op uw inkomen kost geld. Deze kosten betaalt u zelf.

Wanneer krijgt u een terugvordering?

  • Als u te veel uitkering hebt gekregen omdat u geen, verkeerde of niet genoeg informatie hebt gegeven.
  • Als u eerder een voorschot hebt gekregen. Omdat u een bijstandsuitkering heeft aangevraagd, maar deze niet hebt gekregen.
  • Als u door een fout te veel bijstandsuitkering hebt gekregen.
  • Als wij uw inkomsten niet konden verrekenen met uw uitkering.
  • Als u een lening in de vorm van leenbijstand hebt gekregen.

Voorkom beslag, neem contact met ons op!

Hebt u een aanmaning/dwangbevel ontvangen van team Invordering? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente Leeuwarden. Samen met u kijken wij naar een oplossing. Het is belangrijk om in contact te zijn met uw schuldeiser. Het regelen van uw geldzaken geeft rust en voorkomt geldzorgen. Ga naar het filmpje ‘Voorkom beslag op je uitkering’ voor meer uitleg.