De gemeente stelt de WOZ-waarde van uw object vast. Dat gebeurt met de informatie die we hebben. Soms klopt de informatie niet of is de WOZ-waarde niet juist. De gemeente wil ook, dat de WOZ-waarde op de aanslag klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog of te laag vast te stellen.
Bezwaar maken via No-cure no-pay bedrijven is niet gratis
Niemand wil te veel betalen. Niet in de supermarkt, in de garage of bij de bakker en dus ook niet aan belastingen. Dat is logisch. Daarom bieden veel bedrijven aan om voor u 'gratis’ bezwaar te maken tegen WOZ-waarde. Dit wordt 'no-cure no-pay' genoemd.
Een bezwaarschrift wordt door onze taxateurs serieus beoordeeld en afgehandeld. Of u dit nu zelf een bezwaar indient of dit laat doen door een bedrijf. De woningEen object wordt altijd opnieuw gewaardeerd.
Wie betaalt dan wel de kosten?
Een bezwaar indienen via een No-cure-no-pay bedrijf is niet écht gratis. Uiteindelijk betaalt iedereen mee aan de kosten die de gemeente moet betalen aan een no-cure no-pay bedrijf.
Als een bezwaarschrift klopt en een bedrijf heeft voor u bezwaar gemaakt, dan moet de gemeente een kostenvergoeding uit te betalen aan dat bedrijf. Op die manier verdient het no-cure-no-pay bedrijf veel geld aan de gemeente.
De gemeente zal de kosten voor de no-cure-no-pay bedrijven ergens vandaan moeten halen. Een verhoging van de belastingtarieven is dan vaak het gevolg. Dit is onnodig als u zelf bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde en geen bedrijf inschakelt. Bezwaar maken is voor u altijd gratis.