Lion

Welcome to The Village

20 juli 2018 - 22 juli 2018
12:00
20:00
Een van de meest duurzame festivaldorpen van Europa vind je in de Groene Ster bij Leeuwarden. Met nationale en internationale topacts uit de muziek, kunst, innovatie en theater wordt tijdens Welcome to The Village gefeest en gebouwd aan de wereld van de toekomst, een wereld die werkt. Franz Ferdinand, dEUS en Club Guy & Roni waren in het verleden al onderdeel van Welcome to The Village. Daar wil je dus bij zijn.

Mini-maatschappij

Met ruim 70 acts verandert deze locatie tijdens Welcome to The Village in het meest magische festivaldorp van Europa. Een feest zoals een festival hoort te zijn, maar ook vol verrassende gebeurtenissen. Op een zeldzaam ruime festivallocatie zorgen kunstenaars, muzikanten, koks en startups voor een programma dat aanzet tot discussiëren en verder denken. Het festival als tijdelijke samenleving, een mini-maatschappij.
Welcome to The Village is 4 dagen feest, maar gaat ook over hoe onze wereld er over 5 of misschien wel 50 jaar uitziet. Tijdens innovatietraject DORP en later op het festivalterrein zelf wordt hard gewerkt aan oplossingen voor de toekomst. Vanuit de gedachte dat als een idee of nieuw prototype op een festival werkt, het ook in de ‘echte wereld’ kan werken. Honderden studenten, muzikanten, kunstenaars, vrijwilligers, designers, wetenschappers en festivalbezoekers werken ieder jaar tijdens het festival aan een betere wereld en een volledig circulair festival in 2022.

Iedereen doet mee

Het festival werkt met veel lokale cateraars en boeren, bouwt eigen podia en maakt samen met mensen in dagbestedingen en senioren de festivalvormgeving. Want op Welcome to The Village doet echt iedereen mee. Voor meer informatie zie de website.