Lion het stadhuis in de lente

Wie krijgt uw stem?

Publicatiedatum: 
22 feb 2022

Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. Er doen 10 politieke partijen mee. Het kan voor de kiezer best lastig zijn om te bepalen welke partij het beste past bij de eigen mening. Ter ondersteuning zijn een aantal activiteiten georganiseerd. Welke dat zijn leest u hieronder.

Verkiezingskrant

De verkiezingskrant is huis aan huis verspreid in de hele gemeente. In de krant veel informatie over de verkiezingen en de partijen stellen zich voor. De krant is ook digitaal te lezen

StemWijzer

De StemWijzer helpt bij het bepalen op welke partij u wilt stemmen. Bedenk wat voor u het meest belangrijk is en kijk welke partijen het best hierbij aansluiten. Als er een paar partijen overblijven die bij u passen kunt u makkelijker kiezen wie uw stem gaat krijgen. De Stemwijzer is in te vullen in het Nederlands en in het Fries.

Verkiezingsmarkten

Op de verkiezingsmarkten staan de politieke partijen om kennis mee te maken. Hier is ook de stickerstemwijzer als extra hulpmiddel om te bepalen op wie u wilt stemmen. De verkiezingsmarkten zijn in Stiens (26 feb.), Grou (5 mrt.) en Leeuwarden (12 mrt)

Groot lijsttrekkersdebat

Zaterdag 12 maart om 16.30 uur is het groot lijsttrekkersdebat. Alle partijen zijn present. Het debat is digitaal georganiseerd. Iedereen kan er live bij zijn via een live verbinding. Binnenkort is de link actief om u aan te melden.  U kunt ook meedoen en een vraag stellen aan een politicus. Geef uw vraag uiterlijk woensdag 9 maart door. Stuur hiervoor een mail aan griffie@leeuwarden.nl. Wellicht komt u met uw vraag live in de uitzending via het video scherm.

Meer informatie is elders op deze website te lezen