Voor diensten van Burgerzaken kunt u alleen nog langskomen op afspraak.
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het gemeentehuis.
Meer informatie vindt u op de pagina Coronavirus (COVID-19).

Lion het stadhuis in de lente

Tijdelijk uitbreiden terrassen voor horeca in gemeente Leeuwarden verlengd tot 1 april 2021

Publicatiedatum: 
6 okt 2020

Sinds 1 juni kunnen horecaondernemers in gemeente Leeuwarden vanwege de coronamaatregelen hun terras uitbreiden met een lichte procedure. De tijdelijke regeling loopt af op 19 oktober en is geëvalueerd. Burgemeester en wethouders hebben na overleg met betrokken partijen besloten de regeling te verlengen tot 1 april 2021.

Net zoals in de regeling tot nu toe moet een voorstel voor uitbreiding voldoen aan de voorwaarde dat de 1,5 meter afstand op het terras wordt gewaarborgd. Het voorstel moet ook zijn afgestemd met omwonenden en aangrenzende ondernemers.

Nu de koudere periode van het jaar aanbreekt, willen ondernemers ook hun gasten meer bescherming bieden tegen de weersomstandigheden. De gemeente is verplicht dit soort overkappingen te toetsen aan bijvoorbeeld eisen rondom veiligheid. Ondernemers zullen voor het plaatsen van tijdelijke overkappingen daarom een omgevingsvergunning aan moeten vragen via www.omgevingsloket.nl . De gemeente zet alles in het werk om tot een vlotte beoordeling en vergunningverlening te komen.

De uitbreiding is uiteraard afhankelijk van maatregelen die vanuit het kabinet worden afgekondigd.