Lion het stadhuis in de lente

Parkeren? Betaal digitaal

Publicatiedatum: 
28 dec 2020

De gemeente Leeuwarden begint volgend jaar met het aanpassen van de parkeerautomaten. Begin januari 2021 kunt u daardoor bij de parkeerautomaten in Leeuwarden niet meer met muntgeld betalen. Betalen doet u met uw betaalpas (contactloos of met pincode) of met een parkeerapp op uw telefoon.

Betaalt u toch liever met muntgeld? Dan kunt u terecht in één van de parkeergarages in de stad.

Parkeerapp gebruiken

Wie niet in de rij wil staan voor een parkeerautomaat, kan een parkeerapp op de telefoon installeren en gebruik maken van belparkeren. Daarvoor zijn verschillende aanbieders op de markt. In Leeuwarden kunnen bezoekers met alle apps terecht. Belparkeren heeft als voordeel dat bezoekers alleen betalen voor de tijd die ze daadwerkelijk geparkeerd staan. In Leeuwarden betaalt al ruim  50% van de bezoekers met een parkeerapp.

Kenteken invoeren

De gemeente Leeuwarden is eerder dit jaar overgestapt op kentekenparkeren. Een parkeerkaartje in de auto leggen, is daardoor niet meer nodig. Uw kenteken invoeren bij de automaat is voldoende. Of er betaald is, wordt door de medewerkers van Stadstoezicht gecontroleerd door het kenteken van de auto te scannen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over kentekenparkeren of het betalen met een parkeerapp? Kijk dan op onze website