Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion het stadhuis in de lente

Mondkapje dragen verplicht in gemeentelijke gebouwen

Publicatiedatum: 
2 okt 2020

Heeft u een afspraak op het gemeentehuis? Of komt u alleen uw rijbewijs ophalen? In alle gevallen bent u vanaf nu verplicht om een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle gebouwen van de gemeente, dus ook in het Stadhuis, in het Historisch Centrum Leeuwarden en bij de recepties van de buitendienst. Het mondkapje is een richtlijn van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Als u het gemeentehuis binnenkomt, zet u een mondkapje op, noteert u uw contactgegevens en ontsmet u uw handen. U noteert uw contactgegevens om eventueel contactonderzoek van de GGD mogelijk te maken. Wij bewaren de gegevens 14 dagen. Daarna worden ze vernietigd.

Let op: De afdeling Burgerzaken werkt alleen op afspraak. U kunt echter digitaal ook zelf veel regelen via www.leeuwarden.nl. Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons callcenter via telefoonnummer 14 058. Er wordt met u besproken of een afspraak nodig is.

Kijk hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op de website.