Lion het stadhuis in de lente

Gemeente schiet gedupeerden kinderopvangtoeslag affaire te hulp

Publicatiedatum: 
14 dec 2020

Ook inwoners van de gemeente Leeuwarden zijn geraakt door de kinderopvangtoeslag affaire. Bij die affaire zijn duizenden mensen onterecht beschuldigd van fraude. Soms met grote gevolgen. Mensen zijn hun baan kwijt geraakt of hebben schulden gemaakt. Of zijn door alle stress ziek geworden.

De betrokken staatssecretaris heeft de gemeenten om hulp gevraagd. Zij kunnen de problemen bij de Belastingdienst niet oplossen, maar wel de helpende hand bieden aan de betrokken inwoners. Omdat de gemeente in verband met de privacy niet weet om wie het gaat, is een campagne gestart waarin mensen worden opgeroepen om zich te melden.

Hulp vragen

Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt? Kan uw kind niet mee op schoolreisje of niet meedoen aan andere activiteiten, omdat de Belastingdienst u mogelijk onterecht geen toeslag uit heeft gekeerd? Neem contact met ons op. Bel met de gemeente op telefoonnummer 14058 of stuur een e-mail naar gemeente@leeuwarden.nl. Misschien kunnen wij u verder helpen.

Kijk voor meer informatie op onze website.