Lion het stadhuis in de lente

Even voorstellen: wethouder Bert Wassink

Publicatiedatum: 
2 apr 2020

Woensdagavond 1 april is tijdens een bijzondere raadsvergadering Bert Wassink benoemd tot wethouder voor PALGroenLinks. Hij volgt Herwil van Gelder op, die eind januari zijn werkzaamheden heeft neergelegd. Hieronder stelt Bert Wassink zich kort voor. 

Beste inwoners, 
In deze bijzondere tijd waarin we allemaal volledig in beslag worden genomen door het coronavirus ben ik benoemd tot wethouder van uw gemeente. Ik ben erg blij met deze benoeming. Hoewel Leeuwarden de negende gemeente is waarvoor ik ga werken, ben ik niet eerder actief geweest als ‘bestuurder’ in een grote stad. Leeuwarden heb ik leren kennen als een uitzonderlijk mooie stad met een interessante historie. Ik besef  ook  dat er voldoende uitdagingen zijn om samen met de raad, het college van b. en w. en de ambtelijke organisatie het hoofd aan te bieden.

Mijn vrouw Ariënne en ik hebben een huurwoning gevonden in het oude centrum (op 300 meter van het Stadhuis!) en we verheugen ons er bijzonder op in Leeuwarden neer te strijken en de stad en de dorpen nog beter te leren kennen.
Ariënne en ik vormen sinds 1979 een paar. We hebben drie dochters en inmiddels ook drie kleinkinderen. Ik ben behoorlijk verslaafd geraakt aan m’n werk, maar mag in m’n vrije tijd graag sporten. Tegenwoordig is dat hardlopen en vooral tennis. Ik zoek nog een club….

Hopelijk komt er gauw een einde aan de coronacrisis en blijven het persoonlijke leed en de economische schade voor alle inwoners van de gemeente binnen de perken.
Ik ga m’n best doen van het wethouderschap iets moois te maken en hoop de mensen in de organisatie en de inwoners van de gemeente  snel te kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Bert Wassink