Voor diensten van Burgerzaken kunt u alleen nog langskomen op afspraak.
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het gemeentehuis.
Meer informatie vindt u op de pagina Coronavirus (COVID-19).

Lion het stadhuis in de lente

Media Art Festival en LUNA 2019

Luna
22 november 2019 - 8 december 2019
18:00
12:00
Van 22 november tot en met 8 december zijn weer de beste werken van jonge, talentvolle kunstenaars bewonderen op het Media Art Festival. Twee weken lang staat het festival in het teken van media-, licht- en geluidskunst van jonge makers rondom het thema ILLUSIONS. Dit wordt ook volop zicht- en voelbaar als op 28, 29 en 30 november voor de derde keer het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure losgaat. Kunst van internationaal vooraanstaande kunstenaars en makers uit de regio zorgen met spraakmakende projecten voor een betoverende nachtelijke wandeling door de mooie binnenstad van Leeuwarden.

De deelnemers aan het Media Art Festival zijn allen recent afgestudeerd van Nederlandse en internationale kunstacademies. Daarnaast is er een uitgebreid programma rondom het thema ILLUSIONS. Twee weken lang zijn er workshops, performances en discussies.

De naam LUNA staat voor ‘Leeuwarden Urban Night Adventure’ en verwijst natuurlijk ook naar de maan – het festival vindt plaats als het donker is. Het ‘festivalterrein’, de binnenstad van Leeuwarden, is tijdens LUNA donkerder dan normaal. Zoveel mogelijk openbare verlichting wordt gedoofd en winkeliers en bewoners wordt gevraagd om zuinig te zijn met licht, want dan komt de kunst het beste uit de verf en wordt het festival een waar nachtelijk avontuur in onze stad. In o.a. andere de Prinsentuin verschijnt in een geheel nieuw licht, wordt het Leeuwarder publiek op het Gouverneursplein een met het Stadhuis en krijgen professionele en amateurmusici de kans om de piano van wijlen Jan Giro te bespelen. LUNA vindt plaats op verschillende locaties in de openbare ruimte van Leeuwarden en is vrij toegankelijk.