Lion

De Reuzen van Royal de Luxe

reuzen
17 augustus 2018 - 19 augustus 2018
10:00
20:00
Uit Frankrijk komt het straattheatergezelschap Royal de Luxe met hun iconische reuzen naar Leeuwarden. Reuzen zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. De indrukwekkende 15 meter hoge Reuzen lopen 3 dagen lang door de straten van Leeuwarden. Honderden vrijwilligers vormen een lint door de stad om te zorgen dat de reuzen hun wandeling kunnen maken. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen.

 

Slapen in openbare ruimte

De Reuzen torenen hoog boven huizen uit en lopen verschillende routes, terwijl ze een uniek verhaal uitbeelden dat geïnspireerd is op Fryslân. Tijdens de lunchpauze nemen de Reuzen een powernap en overnachten gewoon in het openbaar. Loop overdag met ze mee, bezoek ze ’s nachts, luister naar hun diepe ademhaling en schuif gerust aan bij hun ontbijt.

Nederlandse première

Royal de Luxe is onbetwist het meest bekende straattheatergezelschap ter wereld. De reuzen traden op in Chili en Canada, in Mexico en IJsland. Na wereldsteden als Barcelona, Berlijn en Londen, beleven de reuzen in Leeuwarden hun Nederlandse première. Kijk op de website.