Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion het stadhuis in de lente

Dat Fietst Beter!

Fiets op 1 week | maandag 13 t/m vrijdag 17 september
We zetten een week lang de Fiets op 1! Deze week zijn er verschillende activiteiten te doen rondom het thema Fiets! Er is een fotowedstrijd waar je mooie prijzen kunt winnen. Je kunt een kijkje nemen bij de werkzaamheden van de aanleg van een fietspad en nog veel meer. Kijk hier voor het programma:

pdf Dat Fietst Beter! (PDF, 1.35 MB)


Help jij Leeuwarden naar de titel Fietsstad van Nederland 2022?

Leeuwarden wil in 2022 dé fietsstad van Nederland zijn. Daar doen we als gemeente samen met de Werk Slim Reis Slim veel aan. Vul de enquête in! Wil je meehelpen om Leeuwarden de titel te laten winnen? Vul dan de grote enquête van de Fietsersbond in. Deze vind je op www.fietsersbond.nl.

Werk Slim Reis Slim

Werkgevers helpen mee van Leeuwarden een fietsstad te maken. Ze stimuleren medewerkers om vaker de fiets te pakken naar het werk in plaats van de auto. In veel mobiliteitsplannen zijn begrippen als duurzaamheid, vitaliteit en veiligheid verwerkt. Door de aanleg van de snelle doorfietsroutes naar Leeuwarden en de fietsstraten in Leeuwarden wordt het voor medewerkers alleen maar aantrekkelijker om naar het werk te fietsen: goedkoop, comfortabel, veilig, snel en groen. Werk Slim, Reis Slim ondersteunt en faciliteert de werkgevers met fiets-stimulerende activiteiten.

Meer weten over Werk Slim, Reis Slim en de fietsstimulerende activiteiten? Kijk op www.werkslimreisslim.nl

Wij werken aan fijne fietsroutes

Een blik op de projectenkaart van WijWerkenAan maakt direct duidelijk dat de gemeente Leeuwarden werk maakt van het verbeteren van het plaatselijke fietsnetwerk. Op meerdere plekken gaat de schep in de grond om fietspaden en fietsstraten directer, veiliger, comfortabeler, breder en/of beter te maken. Niet alleen binnen de stad, maar ook daarbuiten. Zo wordt er gewerkt aan de aanleg van een doorfietsroute van Leeuwarden naar Heerenveen, waarbij het bestaande fietspad op deze route breder en comfortabeler wordt gemaakt.

Ook binnen de stadsgrenzen krijgt het fietsverkeer volop de aandacht. Zo werken we aan een netwerk van hoofdfietsroutes. We gaan daarbij niet alleen maar uit van toevoeging van fietspaden, maar maken ook de afweging om bestaande wegen om te vormen, bijvoorbeeld naar fietsstraten. Deze fietsstraten gaan dwars door de woonwijken. Deze routes zijn voor fietsers vaak korter, gezonder, aantrekkelijker, sneller en veiliger. In een fietsstraat is de auto te gast.