Inhoudsopgave:

Wat willen we bereiken?

Leeuwarden wil een plek zijn waar jongeren zich thuis voelen, zichzelf kunnen zijn en dromen waarmaken. We willen de stem van jongeren nog beter horen in onze stad, ze mee laten denken en gelijke kansen geven. Daarnaast willen we het Europese karakter in Leeuwarden en Fryslân nog meer laten zien.

Waarom willen we dit?

In Leeuwarden kijken we graag naar de kracht van mensen en positief naar de toekomst. Maar het is niet altijd makkelijk om in deze tijd op te groeien. Daarom willen we jongeren volop betrekken in de (toekomst)plannen van onze stad. Samen kunnen we veel meer bereiken.

Wat biedt EYC jou?

Als European Youth Capital krijgen jongeren een podium om hun ideeën voor Leeuwarden tot leven te brengen. Hiermee willen we ze nog meer een plek bieden waar ze zich thuis voelen en waar hun ideeën gehoord worden. Het laat zien dat onze stad van alle markten thuis is.

Hoe meedoen?

Ideeën voor Leeuwarden als European Youth Capital 2028? Neem contact op met de gemeente Leeuwarden. Als jongere inwoner van gemeente Leeuwarden, maar ook als organisatie die veel met jongeren werkt, betrekken we beide graag bij dit avontuur.