Snel naar:

Steunpunt Coronazorgen

De (wisselende) maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, raken ons allemaal. Voor de één hebben de maatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven, de ander raakt het minder.

 

Bij het Steunpunt Coronazorgen vindt u informatie over hoe u met uw gevoelens en zorgen om kan gaan. Als het nodig is, wordt u doorverwezen voor hulp.

 

Meer informatie vindt u op de website Steunpunt Coronazorgen.

Luisterlijn

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar iedereen die een vertrouwelijk gesprek wil. Dit kan via de telefoon, chat of e-mail.

 

De 1500 goed getrainde vrijwilligers bieden steun en troost aan mensen die zich eenzaam voelen, zorgen hebben of hun verhaal kwijt willen.

 

De Luisterlijn valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS. U betaalt alleen de lokale belkosten. Verder is de Luisterlijn gratis.

 

Meer informatie vindt u op de website van de Luisterlijn.

Vaccineren

Met een vaccinatie tegen het Coronavirus beschermt u uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen.

 

Meer informatie over vaccineren en de priklocaties vindt u op de website van GGD Fryslân.

Hulp bij geldzaken in Coronatijd

Zorg ervoor dat u tijdens de Coronacrisis geen blijvende geldproblemen krijgt.

 

Wilt u weten welke financiële ondersteuning de gemeente Leeuwarden kan bieden? Informatie vindt u op pagina ‘Hulp bij Geldzaken en Schulden’.