Woning kopen of verkopen

Woning kopen of verkopen

De gemeente Leeuwarden heeft een breed aanbod aan koopwoningen. In de verschillende wijken van Leeuwarden is veel aandacht voor stedelijke vernieuwing: sloop en nieuwbouw en renovatie van bestaande woningen. Zo wordt uw woonomgeving niet alleen mooier maar ook veiliger.

Een huis kopen

Voor het kopen of verkopen van een huis kunt u terecht bij een woningstichting, makelaar of particuliere verkoper. U kunt voor het kopen of verkopen van een woning niet terecht bij de gemeente.

Huis kopen voor kamerverhuur

Gaat u een woning kopen om er kamerverhuur in te beginnen? Dan adviseren wij u te kopen met een ontbindende voorwaarde van een onherroepelijke omgevingsvergunning. Kamerverhuur aan meer dan 2 kamerbewoners is namelijk zonder omgevingsvergunning niet toegestaan.

Bouwen en verbouwen

Heeft u een huis gekocht en plannen om te bouwen of verbouwen? Misschien hebt u een bouwvergunning nodig of kunt u subsidie krijgen.

Aanvragen huisnummer

Wilt u een huisnummer aanvragen voor uw woning, bedrijfs- of winkelpand? Vraag een huisnummer aan bij de gemeente. Huisnummerbordjes kunt u niet bij de gemeente bestellen.

Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen de gemeente? Of komt u in de gemeente Leeuwarden wonen? Geef uw verhuizing aan bij de gemeente. Verhuizing naar een andere gemeente geeft u door bij de nieuwe gemeente.

Meer weten over koopwoningen?

De Rijksoverheid geeft antwoord op allerlei vragen over koopwoningen.

Alles over woning kopen of verkopen

Woonbeurs gemeente Leeuwarden op 11 april

Woonoffensief Fryslân

Op zaterdag 11 april organiseert de gemeente Leeuwarden in het kader van Woonoffensief Fryslân een uitgebreide woonbeurs in het Stadskantoor van Leeuwarden en in Grootcafé de Treemter in Grou. Bent u op zoek naar een nieuwe woning, of wilt u zich oriënteren op het woningaanbod in de gemeente? Loop dan op zaterdag 11 april even binnen. De makelaars, banken en notarissen staan voor u klaar.

...lees meer

Monumenten in de gemeente Leeuwarden

Monument-informatiekaart en archeologie-informatiekaart

Op de monumenten-informatiekaart of de archeologie-informatiekaart van Leeuwarden vindt u of een gebouw, archeologische vindplaats of een andere onroerende zaak een beschermd monument is. Ook vindt u hier extra informatie, zoals in welk jaar het monument gebouwd is.

...lees meer

Huisnummerbordje

Elk gebouw moet een huisnummerbordje hebben. Hiervoor bent u als eigenaar van het gebouw verantwoordelijk.

...lees meer
Hoog contrast