Woning kopen of verkopen

Woning kopen of verkopen

De gemeente Leeuwarden heeft een breed aanbod aan koopwoningen. In de verschillende wijken van Leeuwarden is veel aandacht voor stedelijke vernieuwing: sloop en nieuwbouw en renovatie van bestaande woningen. Zo wordt uw woonomgeving niet alleen mooier maar ook veiliger.

Een huis kopen

Voor het kopen of verkopen van een huis kunt u terecht bij een woningstichting, makelaar of particuliere verkoper. U kunt voor het kopen of verkopen van een woning niet terecht bij de gemeente.

Huis kopen voor kamerverhuur

Gaat u een woning kopen om er kamerverhuur in te beginnen? Dan adviseren wij u te kopen met een ontbindende voorwaarde van een onherroepelijke omzettingsvergunning

Bouwen en verbouwen

Heeft u een huis gekocht en plannen om te bouwen of verbouwen? Misschien hebt u een bouwvergunning nodig of kunt u subsidie krijgen.

Aanvragen huisnummer

Wilt u een huisnummer aanvragen voor uw woning, bedrijfs- of winkelpand? Vraag een huisnummer aan bij de gemeente. Huisnummerbordjes kunt u niet bij de gemeente bestellen.

Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen de gemeente? Of komt u in de gemeente Leeuwarden wonen? Geef uw verhuizing aan bij de gemeente. Verhuizing naar een andere gemeente geeft u door bij de nieuwe gemeente.

Meer weten over koopwoningen?

De Rijksoverheid geeft antwoord op allerlei vragen over koopwoningen.

Alles over woning kopen of verkopen

Monumenten in de gemeente Leeuwarden

Monument-informatiekaart en archeologie-informatiekaart

Op de monumenten-informatiekaart of de archeologie-informatiekaart van Leeuwarden vindt u of een gebouw, archeologische vindplaats of een andere onroerende zaak een beschermd monument is. Ook vindt u hier extra informatie, zoals in welk jaar het monument gebouwd is.

...lees meer

Huisnummerbordje

Elk gebouw moet een huisnummerbordje hebben. Hiervoor bent u als eigenaar van het gebouw verantwoordelijk.

...lees meer
Hoog contrast

Logo Drempelvrij