Woning kopen of verkopen

Woning kopen of verkopen

De gemeente Leeuwarden heeft een breed aanbod aan koopwoningen. In de verschillende wijken van Leeuwarden is veel aandacht voor stedelijke vernieuwing: sloop en nieuwbouw en renovatie van bestaande woningen. Zo wordt uw woonomgeving niet alleen mooier maar ook veiliger.

Een huis kopen

Voor het kopen of verkopen van een huis kunt u terecht bij een woningstichting, makelaar of particuliere verkoper. U kunt voor het kopen of verkopen van een woning niet terecht bij de gemeente.

Huis kopen voor kamerverhuur

Gaat u een woning kopen om er kamerverhuur in te beginnen? Dan adviseren wij u te kopen met een ontbindende voorwaarde van een onherroepelijke omzettingsvergunning

Bouwen en verbouwen

Heeft u een huis gekocht en plannen om te bouwen of verbouwen? Misschien hebt u een bouwvergunning nodig of kunt u subsidie krijgen.

Aanvragen huisnummer

Wilt u een huisnummer aanvragen voor uw woning, bedrijfs- of winkelpand? Vraag een huisnummer aan bij de gemeente. Huisnummerbordjes kunt u niet bij de gemeente bestellen.

Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen de gemeente? Of komt u in de gemeente Leeuwarden wonen? Geef uw verhuizing aan bij de gemeente. Verhuizing naar een andere gemeente geeft u door bij de nieuwe gemeente.

Meer weten over koopwoningen?

De Rijksoverheid geeft antwoord op allerlei vragen over koopwoningen.

Alles over woning kopen of verkopen

Monumenten in Leeuwarden

Monument-informatiekaart en archeologie-informatiekaart

Wilt u van een gebouw, een archeologische vindplaats of een andere onroerende zaak op het grondgebied van de gemeente Leeuwarden weten of het een beschermd monument is? Of wilt u weten wanneer of door welke architect uw monument is gebouwd? Kijk dan op de monumenten-informatiekaart of de archeologie-informatiekaart van Leeuwarden.

...lees meer

Woonvoorzieningen

Kunt u door uw beperking niet goed in uw huis wonen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Wmo-woonvoorziening.

...lees meer

Huisnummerbordje

Elk gebouw moet een huisnummerbordje hebben. Hiervoor bent u als eigenaar van het gebouw verantwoordelijk.

...lees meer

Woonservicezones

Verzorging van een oudere man

Steeds meer ouderen en mensen met een beperking willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. De vraag naar geschikte woningen en speciale voorzieningen neemt dan ook toe. Daarom zet de gemeente Leeuwarden samen met woningcorporaties, zorgaanbieders en welzijnsorganisaties woonservicezones op.

...lees meer
Hoog contrast

Logo Drempelvrij