Woning huren en verhuren

Woning huren en verhuren

In de gemeente Leeuwarden is voor iedereen een geschikte huurwoning te vinden. Zo zijn er senioren- en aanleunwoningen maar ook voor starters en studenten is voldoende woonruimte.

Inschrijven voor een kamer of huurwoning

U kunt zich bij de gemeente niet laten inschrijven voor een kamer of huurwoning. Dit doet u bij de verhuurder van de kamer of woning, een woningstichting, een makelaar of een particuliere verhuurder. Dit geldt ook voor anti-kraakwoningen.

Bijdrage in de kosten voor uw huur

U kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag, een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Meer weten over woningonderhoud of huurbescherming?

Wilt u meer informatie over woningonderhoud, woningverbetering, huurbescherming, huurgeschillen, de huurcommissie of de regels voor huurders en verhuurders? De Rijksoverheid geeft antwoord op vragen over huur en verhuur van kamers.

Alles over woning huren en verhuren

Monumenten in de gemeente Leeuwarden

Monument-informatiekaart en archeologie-informatiekaart

Op de monumenten-informatiekaart of de archeologie-informatiekaart van Leeuwarden vindt u of een gebouw, archeologische vindplaats of een andere onroerende zaak een beschermd monument is. Ook vindt u hier extra informatie, zoals in welk jaar het monument gebouwd is.

...lees meer
share
Hoog contrast