Lion

LF2018 is begonnen!

Publicatiedatum: 
29 jan 2018
Zaterdagavond 27 januari was het dan eindelijk zo ver: de start van Leeuwarden-Fryslân 2018. Op 4 volgepakte pleinen stonden zo’n 40.000 bezoekers vol verwachting klaar voor het openingsspektakel, geregisseerd door Tryater.

Start

De kou en de regen trotserend genoten de toeschouwers van de prachtige projecties op nagebouwde Oldehoves op 3 pleinen. Nynke Laverman, een Fries paard, drummers en het Pasveerkorps sloten hier naadloos op aan. De openingshandeling door de koning en de koningin was het startsein voor het culturele jaar. Zij luidden de virtuele klok op het Wilhelminaplein waarna in heel Fryslân de kerkklokken gingen luiden. Al met al een indrukwekkende start van LF2018.

Samen

De start LF2018 is het resultaat van jarenlange inzet door alle betrokkenen. Door Stichting Kulturele Haadstêd 2018, de provincie, de gemeente, Merk Fryslân, Marketing Leeuwarden en nog tal van andere organisaties is bergen werk verzet. Allemaal voor hetzelfde goede doel; een spetterend cultureel van Leeuwarden, Fryslân, Nederland en Europa!