Lion

De Reuzen van Royal de Luxe

De reuzen van Royal de Luxe komen naar Leeuwarden! Op 17, 18 en 19 augustus is de hele stad het toneel van dit magische evenement, dat overal in Europa keer op keer honderdduizenden bezoekers op de been brengt.

Leeuwarden krijgt drie dagen lang bezoek van een reusachtige duiker, een hele grote kleine meid en een enorme hond. De magie van deze reusachtige marionetten uit Frankrijk heeft al een onuitwisbare indruk gemaakt op miljoenen toeschouwers. We zijn er dan ook enorm trots op dat Leeuwarden de eerste Nederlandse stad die de reuzen mag ontvangen!

Het wordt een lang weekend vol spektakel waarbij we in totaal tussen de 300.000 en 400.000 bezoekers uit alle windstreken verwachten. Omdat onze stad niet berekend is op zulke grote bezoekersaantallen, nemen we een aantal maatregelen om het evenement succesvol te laten verlopen.

De Reuzen van Royal de Luxe is een onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa en wordt mede mogelijk gemaakt door ING en De Haan Advocaten & Notarissen, de stad Nantes en het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie.