Hempens-Teerns

Blik op Fries dorpje

Samen aan de slag in wijken en dorpen!
Iedereen woont graag in een prettig dorp met schone straten, zonder losliggende stoeptegels en met prachtig groen. Een wijk/ dorp waar mensen op een prettige manier contact met elkaar maken en waar het ook s'avonds veilig is.

Dorpsbelang

Dorpsbelang Hempens- Teerns is gesprekspartner voor de gemeente. Zij zet zich samen met de gemeente in voor een schone, veilige en prettige leefomgeving. U kunt bij uw dorpsbelang terecht als u ideeën hebt over ontwikkelingen in uw dorp.

Ook kunt u algemene informatie over de wijkpanels en dorpsbelangen vinden, waaronder een driemaandelijkse nieuwsbrief met recente informatie.

In de kerngegevens van uw dorp vindt u het dorpsprofiel, de sociale index en de meldingen (PDF13,25 kB) die in uw dorp zijn gedaan.

Dorpsprogramma

Elk jaar brengt de gemeente wijk- en dorpsprogramma’s   (PDF 1,02 mB) uit voor de bewoners van de gemeente Leeuwarden. Hierin staat onder meer informatie over de werkzaamheden van de gemeente Leeuwarden en woningcorporaties in uw wijk of dorp voor dat jaar.

Thea Koster is de dorpenwethouder van Hempens- Teerns.

 

Alles over valeriuskwartier

Extra Zwerfafval activiteiten

Ergert u zich ook aan zwerfvuil op straat? Met het project Zwerfafval pakt de gemeente het zwerfvuilprobleem actief aan. Daaraan kunt u ook meedoen. De gemeente helpt u met materialen. Vanaf 2014 geldt dat ook voor de dorpen van het noordelijke deel van de voormalige gemeente Boarnsterhim.

...lees meer
share

Dorpgids

Javascript is required to view this map.

Grotere versie

Hoog contrast